Staking bij Lufthansa verhardt

Vanaf vandaag tot vrijdag legt het cabinepersoneel in heel Duitsland het werk neer. De stewards en stewardessen voeren actie tegen de besparingen die Lufthansa wil afdwingen. Ook op de luchthaven van Zaventem zijn enkele vluchten van en naar Duitsland geschrapt.

Gisteren was de staking nog beperkt tot Frankfurt, München en Düsseldorf. Lufthansa probeerde via de rechter om de stakingen in Frankfurt en München te stoppen, maar ving bot. De rechter oordeelde dat de vakbond Ufo duidelijke redenen gegeven heeft voor de staking.

De rechter deed in de nacht van dinsdag op woensdag uitspraak in de zaak. Dinsdag oordeelde een rechter in Düsseldorf dat het personeel bij de lokale luchthaven in ieder geval de rest van de dag aan het werk moest, maar vandaag hebben ze ook daar het werk opnieuw neergelegd. Lufthansa is ondertussen opnieuw naar de rechter in Düsseldorf gestapt om het personeel weer aan het werk te krijgen, zonder succes. Het personeel mag voort staken.

Lufthansa heeft voor vandaag in totaal 930 vluchten geschrapt. Bijna 100.000 passagiers worden daardoor getroffen. Ook op de luchthaven van Zaventem zijn enkele vluchten van en naar Duitsland geschrapt. De staking is al aan zijn vijfde dag toe.