13 terreurverdachten gearresteerd bij Europese antiterreuroperatie

In Italië, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen zijn vanochtend 13 leden van een jihadistennetwerk gearresteerd. Dat meldt het EU-agentschap Eurojust. De verdachten zouden onder meer jihadisten hebben geronseld om in Syrië en Irak te strijden. Volgens Italiaanse media zouden ze ook plannen hebben gehad om Noorse diplomaten te ontvoeren.

Er zou een arrestatiebevel uitgevaardigd zijn geweest tegen 17 personen, naast een Kosovaar allemaal Koerden. De politie heeft zeker 13 van de verdachten kunnen oppakken vanochtend. Ze worden verdacht van internationaal terrorisme.

Naast de arrestaties hebben de Italiaanse, Duitse, Finse, Noorse, Zwitserse en Britse autoriteiten ook 26 panden doorzocht. Ze namen daarbij verschillende voorwerpen in beslag.

De gearresteerde personen zouden lid zijn van de groep "Rawti Shax" of "Dide Nwe". Rawti Shax is een afsplitsing van Ansar al-Islam, een groepering die door de Verenigde Naties bestempeld werd als terreurorganisatie.