Adele maakt acteerdebuut in film van Xavier Dolan

Zangeres Adele voert gesprekken met de Canadese regisseur Xavier Dolan voor een rol in zijn nieuwe film. Dat weet Screen Daily. Het zou de eerste keer zijn dat de Britse superster in een langspeelfilm acteert.

Sinds Adele haar nieuwe single "Hello" heeft uitgebracht, is de Britse zangeres niet uit de hitlijsten weg te slaan. Mogelijk is ze binnenkort ook niet van het witte doek weg te slaan. Volgens Screen Daily voert ze immers gesprekken met Xavier Dolan om in zijn volgende film "The death and life of John F. Donovan" mee te spelen.

Adele kent de Canadese regisseur goed want hij heeft de videoclip van "Hello" geregisseerd. In interviews liet ze nadien blijken dat ze een rol in één van zijn films zeker zag zitten.

"The death and life of John F. Donovan" wordt de eerste Engelstalige film van Dolan. Eerder maakte hij al succesvolle Franstalige films als "J'ai tué ma mère", "Les amours imaginaires", "Laurence anyways" en "Tom à la ferme".

Zijn nieuwe film vertelt het verhaal van een gevierde Hollywoodacteur die in diskrediet komt nadat zijn correspondentie met een 11-jarige acteur is uitgelekt. Onder anderen Jessica Chastain, Kit Harrington, Susan Sarandon en Kathy Bates hebben al toegezegd.