Beatles-drummer Andy White is overleden

In de VS is drummer Andy White overleden. Hij is bekend als de drummer van vroege Beatles-nummers als "Love me do". Daarnaast werkte hij samen met Lulu, Tom Jones, Marlene Dietrich, Burt Bacharach en Rod Stewart. Hij werd 85.
© Image Source, all rights reserved.

White is afgelopen woensdag op 85-jarige leeftijd in de Amerikaanse staat New Jersey, waar hij samen met zijn echtgenote en stemactrice Thea Ruth woonde, overleden aan de gevolgen van een beroerte, zo meldt zijn familie.

In 1962 speelde hij de drums voor de single van het Beatles-nummer "Love me do". Ook voor andere vroege nummers van The Beatles nam hij de drums voor zijn rekening. Dat maakt hem tot één van de zogenoemde "Fifth Beatles", muzikanten die ooit met The Beatles hebben samengewerkt.

Het drumspel van White is ook te horen in de cover van "Shout" die Lulu in 1964 uitbracht, evenals in het nummer "It's not unusual" van Tom Jones uit 1965. Tijdens zijn carrière maakte hij voorts tournees met Marlene Dietrich, Burt Bacharach en Rod Stewart. Hij trad ook samen met het BBC Scottish Radio Orchestra op. Zelf was hij afkomstig uit Glasgow.

In de VS ontpopte White zich tot drumleraar. Zo leerde hij onder anderen acteur Steven van Zandt drummen voor zijn rol in de tv-serie "The Sopranos".