Beaulieu verhuist deel fabriek in Kruishoutem naar Henegouwen

Beaulieu Technical Textiles, een volledige dochter van Beaulieu Internatinal Group, sluit zijn afdeling technisch textiel in het Oost-Vlaamse Kruishoutem en centraliseert de activiteiten in zijn vestiging in het Hengouwse Komen. De directie maakt zich sterk dat de 120 getroffen arbeiders en bedienden ofwel in Komen ofwel elders in de groep een functie kunnen krijgen. De vakbond ABVV vreest echter voor een verdoken herstructurering.

De intentie tot collectief ontslag werd donderdag op een bijzondere ondernemingsraad meegedeeld en nadien aan het personeel toegelicht. Beaulieu benadrukt dat er geen naakte ontslagen zullen vallen.

De bekendmaking ging gepaard met de aankondiging van een "aanzienlijk investeringsprogramma" voor de vestiging van Beaulieu Technical Textiles in Komen. Die site ligt op een veertigtal kilometer van Kruishoutem, net over de taalgrens. Volgens Beaulieu heeft die site de grootste capaciteit, is het centraal laboratorium er gevestigd en beschikt de vestiging over de meeste licenties. De getroffen werknemers zouden in Komen of in een andere divisie terechtkunnen. 

In Kruishoutem blijven wel de prodcutie van vezels en naaldvilt behouden en ook het onderzoekscentrum en enkele algemene diensten van de groep zijn daar gevestigd. In totaal werken er nu 450 mensen. De vrijgekomen ruimte in Kruishoutem wil de groep gebruiken voor andere activiteiten.