Een leven zonder Facebook maakt gelukkiger

We staan gelukkiger in het leven zonder Facebook. Minder frustraties, minder stress en een rijker sociaal leven bij niet-Facebookgebruikers. Dat zijn de resultaten van een experiment bij meer dan 1.000 proefpersonen in Denemarken.

1.095 mensen hebben deelgenomen aan het onderzoek. De helft werd gevraagd om één week weg te blijven van Facebook. De andere helft bleef actief. De geheelonthouders waren opmerkelijk minder gefrustreerd, boos en eenzaam dan de Facebookgebruikers.

Volgens de resultaten van het onderzoek worden we constant overspoeld met informatie op sociale media. We zouden onszelf ook te veel vergelijken met anderen waardoor we ons ongelukkig voelen. "We krijgen een constante stroom aan informatie die ons een vals beeld geeft van de werkelijkheid", luidt het resultaat van het Facebookexperiment.