Eenzaam koppeltje belt noodnummer, politie komt langs en zet thee

Enkele agenten uit Manchester hebben zich van hun meest sociale kant laten zien. Toen een stokoud koppel de hulpdiensten belden omdat ze eenzaam waren, kwamen agenten langs om thee te zetten.

Fred Thomson en zijn 95-jarige vrouw Doris hadden kennelijk geen zin meer in een eenzaam bestaan. Ze belden net om die reden het noodnummer 999. De reactie van de politie bleef niet uit.

Agenten Stu Ockwell en een collega trokken richting het huis van de 90-plussers. Ze bleven er een halfuur praten met de bewoners en tijdens dat gesprek lieten ze water koken om thee te zetten voor het eenzame koppel.

"Eerst dachten we dat een van hen gevallen was. Maar toen we daar aankwamen, bleek dat ze relatief gezond waren en alleen met iemand wilden praten", zegt Ockwell in The Telegraph. Tijdens hun gesprek vertelde Fred Thomson over zijn tijd in het leger. "Hij is echt een geweldig iemand. Zijn verhalen maakten mij blij voor de rest van de dag."

Mogelijk werd het vooral mevrouw Thomson een beetje te veel, aangezien ze op haar hoge leeftijd instaat voor de zorg van haar man, die langzaamaan blind wordt.

lees ook