Ex-drummer Motorhead "Philthy" Taylor is overleden

Phil "Philthy" Taylor, de voormalige drummer van Motorhead, is overleden. Dat heeft een ander oud-lid van de Britse heavy metalband op Facebook bekendgemaakt. Taylor leed aan "een slepende ziekte" en werd 61.
Supplied by WENN.com
Phil Taylor (rechts), samen met Lemmy Kilmister (links) en Eddie Clarke (midden)

"Mijn vriend en broeder is afgelopen nacht gestorven. Hij leed aan een slepende ziekte, maar dat maakt het er niet makkelijker op eens de tijd is gekomen. Ik kende Phil al 21 jaar en hij had een geweldig karakter", schrijft gitarist "Fast" Eddie Clarke op zijn Facebookpagina. Ook de officiële Facebookpagina van de groep huldigt de muzikant die "vol woede en intensiteit" kon drummen.

Phil Taylor was de drummer van Motorhead tussen 1975 en 1984 en tussen 1987 en 1992 aan de zijde van onder anderen de legendarische frontman Lemmy Kilmister. Hij is te horen op alle belangrijke albums van de band, waaronder "Overkill", "Bomber" en "Ace of spades".