Geen metro's dit weekend tussen Brussel Centraal en Montgomery

Door werken is in Brussel op 14 en 15 november het metroverkeer van lijn 1 onderbroken tussen Centraal Station en Montgomery en op lijn 5 tussen Centraal Station en Merode. Pendelbussen brengen de reizigers op hun bestemming, zo meldt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

De MIVB plaatst een wissel tussen de metrostations Kunst-Wet en Maalbeek. De werken kaderen in de modernisering van het metronet, in het bijzonder van de lijnen 1 en 5. De lijnen worden geleidelijk uitgerust met nieuwe veiligheidssignalisatie die op termijn de doorkomstfrequentie, de capaciteit en het comfort moeten verhogen.

De werken beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag en zijn klaar tijdens de nacht van zondag op maandag. De metro's worden tijdens de werken vervangen door pendelbussen. De aansluiting met metrolijnen 2 en 6 gebeurt best in de stations Beekkant en Weststation. Buslijnen 36 en 79 worden uitzonderlijk verlengd tot Kunst-Wet, aldus de MIVB.