Grote zoekactie naar zwemmer in Noordzee

Op de Noordzee tussen Knokke en Cadzand hebben de reddingsdiensten vanmiddag urenlang gezocht naar een zwemmer die mogelijk in de problemen is gekomen. De zoekactie werd om 16 uur stopgezet.
De reddingsboot van de KNRM in Cadzad en de Seaking op zoek naar de zwemmer.

Een persoon met een verrekijker merkte de zwemmer in een fluorescerend pak rond 13 uur op in de zee voor het natuurgebied het Zwin in Knokke. Toen de zwemmer plots verdwenen was, sloeg de getuige alarm.

Meteen zetten de Belgische kustreddingsdiensten in samenwerking met hun Nederlandse collega’s een grote zoekactie op poten. De brandweer van Knokke-Heist en redders van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst trokken met enkele schepen het water op, op zoek naar de mogelijke drenkeling.

In totaal zochten een zestal reddingsboten van de scheepvaartpolitie, brandweer en de Nederlandse en Belgische reddingsdiensten, met behulp van de helikopters NH90 en Seaking ruim twee uur naar de mogelijke drenkeling. De actie werd afgeblazen nadat er tot enkele kilometers in Nederlandse wateren tevergeefs werd gezocht.

Ofwel is de persoon dus verdronken, maar van een vermist persoon kwam voorlopig geen melding, ofwel is de zwemmer buiten het zicht aan land geraakt.