Klacht tegen Antwerpse scheepvaartpolitie voor crematie zonder inlichten familie

Een Pakistaanse familie dient een klacht in tegen de scheepvaartpolitie van Antwerpen. Die zou het lichaam van een vermiste man hebben laten cremeren, zonder dat zijn familie daarvan op de hoogte was.

Begin juli verdween de 38-jarige Nadim in Antwerpen, waar hij bloemen verkocht in restaurants. Later vond de scheepvaartpolitie hem terug in het water van de Antwerpse haven. Hoewel Nadim zijn gsm en identiteitsbewijs op zak had, waarschuwt de politie de familie niet en wordt het lichaam gecremeerd.

Pas drie maanden later werd de familie op de hoogte gebracht. Zij ontdekten in Antwerpen dat er geen lichaam meer was. De familie dient nu klacht in omdat ze nooit werd ingelicht, maar ook omdat het voor moslims verboden is om gecremeerd te worden. 

De federale politie, waaronder de scheepvaartpolitie valt, is intussen een intern onderzoek gestart om na te gaan wat er precies gebeurd is.