Man rijdt kazerne binnen wegens "dringende grote boodschap"

Een twintiger uit Malle is met vrij hoge snelheid de legerkazerne in Grobbendonk binnengereden. De man verklaarde achteraf dat hij niet wist dat het om een kazerne ging en dringend een grote boodschap moest doen.

Het incident gebeurde dinsdag omstreeks 18.15 uur, aan de legerbasis 29 Bataljon Logistiek op de Bevrijdingsstraat. Volgens de politie reed een auto er met vrij hoge snelheid door de toegangspoort en parkeerde de bestuurder zich vervolgens op een van de parkeerplaatsen aan de wachtpost.

"Hij heeft het daar op een lopen gezet. Hij liep de straat over en verdween", zegt Dirk Janssens, commissaris van de politiezone Neteland. "De militairen hebben onmiddellijk de politie op de hoogte gebracht. Toen onze ploegen daar ter plaatse kwamen, was de man terug naar de kazerne gelopen, waar hij door het leger onder schot werd gehouden en werd gesommeerd om op de grond te gaan liggen."

"Hij heeft niet bewogen, maar beweerde dat hij dringend een grote boodschap moest doen en niet wist dat hij een kazerne was binnengereden, niettegenstaande dat het logo van het 29 Bataljon Logistiek op de poort prijkt en er verbodsborden staan", vervolgt Janssens. "Omdat we, met de huidige terreurdreiging, geen risico's wilden nemen, lieten we DOVO ter plaatse komen om de auto te screenen, maar er werd helemaal niets verdacht gevonden."

De man, een twintiger uit Malle, werd even opgepakt en naar het politiekantoor overgebracht. "Toen bleek dat er geen dreiging was, is hij vrijgelaten. Hij moet wellicht opdraaien voor de kosten van DOVO.