Minder winst en omzet voor SABMiller

Bierbrouwer SABMiller heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar minder winst gemaakt op een lagere omzet. Met name negatieve wisselkoerseffecten drukten het resultaat.
OneRedEye

Waar SABMiller in opkomende markten als Afrika en Latijns-Amerika juist meer bier weet te verkopen, kampt het concern met verkoopdalingen in ontwikkelde markten. Europeanen dronken 5 procent minder bier uit de brouwerijen van SABMiller. Met name in Polen kampt het concern met hevige concurrentie. Ook in Noord-Amerika werd iets minder verkocht.

SABMiller, dat gisteren een akkoord bereikte over een fusie met de Belgisch-Braziliaanse branchegenoot AB InBev, zag de omzet in de zes maanden tot en met september uitkomen op krap 10 miljard dollar. Dat is 12 procent minder dan dezelfde periode een jaar eerder. De winst voor belastingen daalde met 18 procent tot 2,3 miljard dollar.

Topman Alan Clark benadrukt dat de omzet exclusief wisselkoerseffecten met 5 procent steeg.