Philips in de clinch met Bang & Olufsen

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips is in Denemarken verwikkeld in een juridisch gevecht met sectorgenoot Bang & Olufsen (B&O). Dat meldt de Deense zakenkrant Borsen.

Volgens de krant eist Bang & Olufsen miljoenen van Philips en branchegenoot LG, omdat zij jarenlang de prijzen van componenten voor televisies kunstmatig hoog zouden hebben gehouden. Philips en LG kregen in september, net als vijf andere bedrijven, een hoge boete van de Europese Commissie vanwege verboden prijsafspraken over onderdelen van televisies en computers.

Een woordvoerder van Philips gaf aan dat het bedrijf een dagvaarding heeft ingediend "waarin de rechtbank wordt verzocht te verklaren dat het bedrijf niet door B&O aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele inbreuken op Europese regels". Voort wilde hij niet op de zaak ingaan.