President Myanmar feliciteert Aung San Suu Kyi

In Myanmar hebben president Thein Sein en het leger oppositieleidster Aung San Suu Kyi gefeliciteerd met de overwinning van haar partij. Niet alle stemmen zijn geteld, maar momenteel staat de NLD van Suu Kyi op zeven zetels van de meerderheid in het parlement.

De gelukwensen van president en leger geven aan dat de huidige machthebbers in Myanmar zich neerleggen bij de uitslag van de eerste vrije verkiezingen in het land. Aung San Suu Kyi zelf kan volgens de grondwet geen president worden, maar heeft al gezegd dat ze "boven de president" zal staan.

Generaal Min Aung Hlaing, bevelhebber van het leger, zegt bereid te zijn om met Suu Kyi samen te werken. Hiermee lijkt een vreedzame overgang naar democratie bezegeld, na decennia van militaire dictatuur.