Vier werknemers Air France ontslagen na geweld tegen toplui

Vier werknemers van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France zijn ontslagen vanwege een "zware fout", nadat begin oktober twee bestuursleden van de luchtvaartmaatschappij aangevallen waren.

Tijdens een ondernemingsraad op 5 oktober werden twee bestuursleden van Air France fysiek gemolesteerd. De beelden van de twee, die met gescheurde kleren op de vlucht slaan voor woedende werknemers gingen de wereld rond.

Vier werknemers die van de geweldplegingen verdacht worden, zijn ontslagen. Tegen een vijfde werknemer loopt een bijzondere ontslagprocedure omdat hij een vakbondsvertegenwoordiger is. Een zesde werknemer zou nog geschorst zijn. Voorts werden tegen nog eens elf werknemers een schorsing van twee weken zonder loon uitgesproken.