Vlaamse herdenkingstuin WOI in Canberra

Er wordt een Vlaamse herdenkingstuin aangelegd aan het Australian War Memorial in de Australische hoofdstad Canberra. Dat blijkt na een ontmoeting tussen de Australische minister van Veteranenzaken Stuart Robert en Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Australië stuurde tijdens de Eerste Wereldoorlog meer dan 400.000 soldaten naar het Europese front, van wie er 60.000 om het leven kwamen. Een groot deel daarvan, 38.000, overleed tijdens de Slag van Passendale, die in 2017 wordt herdacht.

In het voorjaar van dat jaar zal Vlaanderen daarom een herdenkingstuin aanleggen in Canberra. "Een symbool van hoop, vrede en verzoening met het oog op een betere toekomst", vindt Bourgeois. De tuin zal worden geopend tijdens een missie die Vlaanderen in het voorjaar van 2017 naar Australië plant.