YouTube lanceert muziekstreamingdienst

YouTube stort zich nu ook op de muziekstreaming. De onlinevideodienst, die deel uitmaakt van Google, heeft daarvoor de app YouTube Music gelanceerd.

Gebruikers kunnen via de dienst, die voorlopig alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten, naar muziek luisteren met of zonder beeld. Er zijn ook gepersonaliseerde "zenders", die de gebruiker met een reeks filters - of door aan te geven bepaalde songs goed of minder goed te vinden - naar eigen goeddunken kan instellen.

YouTube hoopt zich op de drukbevolkte markt te onderscheiden door een combinatie van originele werken, covers, live-opnames of zelfs huisgemaakte songs aan te bieden.

Het Zweedse Spotify is de grootste speler op de streamingmarkt, met 75 miljoen gebruikers (onder wie 20 miljoen betalende). De concurrentie komt van onder meer Apple Music en Tidal (dat wordt ondersteund door rapper Jay Z).