"Ik hoop dat iedereen me begrijpt, het voelt geweldig"

David Hasselhoff is niet meer. De acteur bekend van "Knight rider" en "Baywatch" is nog steeds springlevend, maar gaat voortaan als David Hoff door het leven. Dat verkondigt hij via de sociale media. Niet iedereen is overtuigd.

Hoff heeft het nieuws van zijn naamsverandering bekendgemaakt via een kort filmpje op YouTube. Daarbij maakt hij een toespeling op het onderdeel "Hassel" in zijn oude naam dat hetzelfde klinkt als het woord "hassle" dat "gedoe" betekent. "Al jaren waarschuw ik jullie dat ik de "Hassel" uit mijn leven wil, nu heb ik dat officieel gemaakt", zegt hij terwijl hij een certificaat de lucht in steekt dat moet bewijzen dat hij voortaan David Hoff heet. In een bijhorende tweet vraagt hij zijn fans om begrip. "Ik hoop dat iedereen me begrijpt, het voelt geweldig", schrijft hij.

Zijn nieuwe naam komt niet uit de lucht vallen. Al jaren draagt Hoff de bijnaam "The Hoff". Niet alle Amerikaanse media zijn overigens overtuigd van de waarachtigheid van de naamsverandering. US Weekly schrijft dat het filmpje een onderdeel uitmaakt van een campagne die dit weekend in Australië van start gaat en dat Hoff het publiek in de maling neemt.