"Je mag het ex-liefje van je vriendinnen toch niet daten"

Het is niet altijd makkelijk je te concentreren als je, na school, nog opgezadeld wordt met een huistaak. Zeker niet als de vraag enig denkwerk vereist, maar het denken niet zo vlot meer wil verlopen. Het overkwam de 10-jarige Maddie Douglas die een rekenkundig vraagstuk moest oplossen, waarin het uitwisselen van elkaars liefjes centraal stond. Maddie herinnerde zich daarbij de levensles die haar moeder haar geleerd had: "Respecteer altijd de "girl code", de ongeschreven regels tussen vriendinnen."

Een van die regels is dat je beter nooit een relatie aangaat met het ex-lief van je vriendin. Als antwoord op de dating-vraag van de schoolmeester, antwoordde Maddie dan ook: "Ik kan dit vraagstuk niet oplossen, omdat mijn moeder zegt dat, overeenkomstig de "girl code", je geen ex-vriendje van je vriendinnen mag daten." De moeder publiceerde daarna het antwoord op Facebook, waar het snel massaal gedeeld en besproken werd.

Moeder Jenn Douglas reageerde vervolgens op nieuwswebsite Huffington Post: "Ik kon mijn verontwaardiging over die vraag niet onder stoelen of banken steken. Toen ze die verontwaardiging zag, reageerde ze met: "Heb jij me niet geleerd dat je geen afspraakjes mag maken met de ex-liefjes van je vriendinnen?""

"Mijn eerste reactie was dat het geen geschikte vraag was voor kinderen van die leeftijd. Of van welke leeftijd dan ook." Op sociale media waren soortgelijke reacties te lezen, zoals: "Wie bedenkt dergelijke shitvragen?" en "Moet men zo’n immoreel gedrag aan jonge kinderen voorleggen?"

Toch kon het internet het doordachte antwoord van Maddie best wel smaken. En de leerkracht die de huistaak meegaf? "Die kon wel lachen met het antwoord en reageerde met: "Je hebt daar een goed punt!"", besloot moeder Jenn.

lees ook