"Jij doet me een idioot lijken"

Magdalena Frackowiak toonde de wereld zopas dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Na de recente glamourshow van Victoria’s Secret kwam een journalist van celibritywebsite TMZ haar vragen wat ze nu ging eten. Terwijl andere modellen braaf antwoordden met "chocolade" of "een ijsje", zette het Poolse fotomodel de journalist onmiddellijk op zijn plaats. Een "bad ass attitude" die het internet wel kon waarderen.

Frackowiak hield alvast geen blad voor de mond: "Wat? Nee, mannen. Niet zulke vragen. Dit is dom. Stel eerder intelligente vragen, niet over het eten na de show. Jij doet me een idioot lijken. Alsof ik mezelf uithonger en dat ik niet kan wachten tot de show afgelopen is om me vol te proppen." Met een wegwuifgebaar naar de journalist toe zette ze daarna de puntje nog op de i.

Voor de show had Frackowiak al laten weten dat ze haar eetgewoonten voor deze prestigieuze show van Victoria’s Secret niet aanpaste en dat ze zich hield aan een voedingsregime waaraan ze zich altijd houdt.

De boude reactie op de vraag werd alom geroemd op het internet. Meerdere nieuwsmedia namen het op voor Frackowiak die met haar "vernietigende antwoord een seksistische journalist het zwijgen had opgelegd". "En we zien niet dat aan american footballspelers wordt gevraagd of ze na de Super Bowl een stuk pizza gaan eten", voegde Huffington Post Canada eraan toe. Lifestylewebsite Vogue vond het antwoord "briljant".

Volgens de Britse nieuwswebsite Metro zijn "deze vragen zijn niet alleen saai en geven ze de indruk dat er niets beters is om met fotomodellen over te praten, maar het voedt ook de nefaste ideeën rond de voedingsgewoontes van modellen."

"Fotomodellen kunnen wel over meer praten dan over wat ze eten en wat niet. Doe wat beter je werk, journalisten", besloot MTV.

lees ook