Aandachtige fan ontdekt foutje in "Friends"

Tientallen keren is de serie wereldwijd herhaald sinds de laatste aflevering in 2004. Toch heeft het tot nu geduurd vooraleer een aandachtige fan een opmerkelijke fout in aflevering 15 uit seizoen 9 heeft ontdekt. Daarin is heel even te zien dat een andere vrouw de rol van Rachel speelt.

De bewuste aflevering dateert uit 2003 en draagt de titel "The one with the mugging", een verwijzing naar de personages Ross en Phoebe die op straat worden overvallen. In diezelfde aflevering krijgt het personage Joey een auditie bij de beroemde acteur Leonard Hayes te pakken, een rol van Jeff Goldblum.

Helemaal aan het begin van de aflevering stormt Rachel het appartement van Monica binnen waar ze Joey het goede nieuws van de auditie meedeelt. In het ene shot zijn Rachel en Joey duidelijk naast elkaar te zien. De camera gaat even over op Monica en keert daarna naar Joey terug. Op dat moment is in de rand van het frame heel even een andere vrouw te zien die op de plaats van Rachel staat.

Het is lang niet de enige fout die in "Friends" is geslopen, maar tot nader order is het wel pas nu dat iemand de persoonswisseling heeft opgemerkt. Waarschijnlijk is de onbekende vrouw een stand-in voor Jennifer Aniston, de actrice die Rachel vertolkte. Het is geen geheim dat tv-series vaak een beroep doen op stand-ins om bepaalde scènes (opnieuw) op te nemen.