Acht babylijkjes ontdekt in huis in Duitsland

De Duitse politie heeft in een huis in het dorpje Wallenfels, in het zuiden van Duitsland, in totaal acht babylijkjes gevonden. "De stoffelijke resten bevinden zich in een slechte toestand", zegt een politiewoordvoerster. Forensisch onderzoek moet nu uitmaken of er nog meer lijken verborgen zijn.
Een politiewagen voor het huis waar de lijkjes zijn ontdekt

De lijken zijn in de woning van een 45-jarige vrouw gevonden. Of ze als hoofdverdachte wordt beschouwd, wilde de woordvoerster niet kwijt. "Er wordt wel naar haar gezocht als mogelijke moeder van de kinderen". Ze kon echter nog niet gevonden of gehoord worden.

De stoffelijke overschotten van de pasgeborenen werden gisteren in de namiddag gevonden tijdens een bezoek van een spoedarts. Die was volgens de politie uitdrukkelijk opgeroepen wegens de babylijkjes en niet voor een ander noodgeval. Een buurtbewoonster had hem verwittigd.

De autopsie is nog voor vandaag gepland. Het onderzoek door de forensische artsen moet tegen begin volgende week uitsluitsel geven hoelang de kinderen al dood zijn, welk geslacht ze hebben en waaraan ze zijn gestorven.