Compleet Panini-album van WK 1970 geveild voor 2.500 euro

Bij onlineveilinghuis Catawiki is één van de meest gezochte voetbalplaatjesalbums van Panini geveild voor 2.500 euro. Het gaat om een compleet exemplaar van het internationale album van het WK 1970 in Mexico, het allereerste album dat Panini ooit op de markt bracht.

De opbrengst van het album is zo hoog omdat het zeldzame album helemaal compleet is. Alle 288 stickers zijn in het album aanwezig, waaronder die van de Rode Duivels die ook aan het WK deelnamen.

Volgens veilingmeester Wouter Waaijers is het bijzonder dat het album compleet is. ''Dit album zien we af toe op onze veiling langskomen, maar dit is voor het eerst dat ik het album ook helemaal compleet zie.'' Volgens het veilinghuis werd door verzamelaars uit heel Europa geboden.

Album als belegging

Waaijers geeft aan dat de Panini-albums tegenwoordig niet alleen door verzamelaars worden gekocht. Ook investeerders weten inmiddels dat er handel zit in de albums. ''Het is duidelijk te zien dat de waarde van oude Panini-albums elke 2 jaar tijdens een EK en WK oploopt. Dat geldt niet alleen voor de hele oude albums, maar ook voor de albums uit recentere jaren. In Amerika leveren sportplaatjes al langer veel geld op, maar die trend is nu dus ook in Europa bezig."