Gijzeling in concertzaal: minstens honderd doden

De Franse politie heeft de concerthal Bataclan in Parijs bestormd, waar een gijzelneming aan de gang was. Drie terroristen zijn gedood en de gijzeling is voorbij. Er vielen minstens honderd doden, bevestigde de politie.

De gijzelaars woonden vanavond een rockconcert van Eagles Of Death Metal bij in concertzaal Bataclan. Zeker drie mannen kwamen de zaal binnen en begonnen in het rond te schieten.

De gijzelnemers waren niet bereid te onderhandelen met de politie. Bij de bestorming van de zaal heeft de politie drie  terroristen gedood.

President François Hollande ging kijken bij de concertzaal. Hij bevestigde dat de "terroristen" in de zaal waren gedood, en voegde eraan toe dat Frankrijk meedogenloos zou zijn tegenover de aanvallers.

De vrouw van de drummer van Eagles Of Death Metal heeft aan The Washington Post laten weten dat de band veilig is. Ze kon haar man even spreken, en die zou gezegd hebben dat iedereen die op het podium stond kon ontkomen.

Concertzaal Bataclan heeft een capaciteit van 1.500 toeschouwers. Het concert van Eagles Of Death Metal was volledig uitverkocht.