Grote verkeersdrukte rond de Heizel in Brussel

Rond de Heizel, in Brussel, wordt straks een grote verkeersdrukte verwacht. Om 20.45 uur zijn de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion een vriendschappelijke wedstrijd begonnen tegen Italië. Op het zelfde moment is er een concert van André Rieu in Heizelpaleis 12 en bovendien is er een voorstelling van circus Bouglione in het park van Laken.
archieffoto

Momenteel is het rustig op de Brusselse Grote Ring. Maar als de drie evenementen straks afgelopen zijn, wordt het wellicht erg druk.

De politie heeft maatregelen genomen om de volkstoeloop in goede banen te leiden. Voor aanvang van de wedstrijd van de Rode Duivels konden de Houba de Strooperlaan, de Keizerin Charlottelaan en de Magnolialaan tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer. Mogelijk gebeurt dat straks ook weer.

De bussen van het openbaar vervoer konden wel in de mate van het mogelijke doorgelaten worden, maar de lanen in het park van Laken waren slechts beperkt toegankelijk voor het autoverkeer. De metro en het andere openbaar vervoer reden normaal.