Jacques Vermeire: "De Boekenbeurs is eigenlijk een BV-beurs"

Vier keer heeft Jacques Vermeire een signeersessie gehouden op de Boekenbeurs om zijn boek "De man met de pet" te promoten, maar plezant vond hij dat niet. Dat vertelde hij gisteren in "De bende van Annemie" op Radio 1. Vooral de houding van het publiek stoorde hem mateloos.
BELGA/WIEGANDT

In "De man met de pet" neemt Vermeire de lezer mee in zijn wereld en vertelt hij over zijn lange carrière op tv en als comedian. Ook voor hem was de Boekenbeurs de uitgelezen kans om zijn boek te promoten. Toch houdt hij geen goed gevoel over aan de verschillende signeersessies die hij gaf.

"Mensen vergeten dat wij daar zitten voor een signeersessie, niet om twee uur foto's van ons te laten nemen of andere boeken van de concurrentie te tekenen", zei hij gisteren in "De bende van Annemie". "Strips van "De Kampioenen" waarin DDT niet eens voorkomt, boekjes van Mark Vertongen, K3-toestanden... Ze sleuren zakken vol oude spullen mee die ik moet signeren. Dat kan je niet weigeren, maar ik zit daar wel voor uitgeverij Borgerhoff met mijn boek "De man met de pet. Sommige mensen bekijken dat boek niet eens. Ze nemen gewoon een foto of vragen me een smoel te trekken."

"In die wereld hoort dat er misschien bij, maar ik vind het niet echt logisch. Ik heb honderd man voor mij terwijl vele grote auteurs die de mensen niet kennen naast mij twee uur werkloos zitten te wezen. Het zijn de bekende koppen die de mensen naar de Boekenbeurs lokken. Eigenlijk is het een BV-beurs."