Kinepolis Brussel schrapt vrijdag alle voorstellingen van "Black"

Kinepolis Brussel vertoont vanavond de film "Black" niet, uit schrik voor onrust in de bioscoopzalen. De beslissing is in samenspraak met de regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah genomen, zo laat Kinepolis weten in een persbericht.

Kinepolis Brussel heeft beslist om "Black" vandaag niet te vertonen. Met deze beslissing wil Kinepolis schermutselingen zoals afgelopen woensdag vermijden.

Toen werden twee bioscoopzalen in Brussel ontruimd omdat enkele jongeren met voorwerpen begonnen te gooien. Ze waren boos omdat ze geen ticket voor de film mochten kopen omdat "Black" een 16+ label draagt.

De schrik voor tumult zit er ook vanavond in omdat het door de voetbalmatch tussen de Rode Duivels en Italië in het Koning Boudewijnstadion drukker zal zijn dan normaal. Kinepolis heeft in overleg met de regisseurs van "Black" beslist om alle voorstellingen vandaag te schrappen.

"Na de sterke start van de film hopen we zo dat de voorstellingen van "Black" tijdens dit ongetwijfeld drukke openingsweekend op een positieve, incidentloze manier kunnen verlopen", luidt het bij Kinepolis Brussel.

Zaterdag en zondag zal de film wel te zien zijn in Kinepolis Brussel om 13.45 uur.