Mayeur heeft vragen bij ontvangst toeschouwers "Black" door Kinepolis

Yvan Mayeur (PS), de burgemeester van Brussel, is gekant tegen een verbod op de vertoning van de film "Black" in de zalen van Kinepolis op de Heizel. Mocht toch tot die maatregel overgegaan worden, wil Mayeur overleg plegen met Kinepolis en de regisseurs van de film om de vertoning in andere en betere omstandigheden te laten plaatsvinden.

De eerste vertoning van "Black" op de Heizel moest woensdagavond worden afgelast wegens incidenten met jonge toeschouwers. De film is 16+ gelabeld, maar heel wat jongeren die wegens dat voorschrift de zaal niet binnen mochten, wilden de film toch bijwonen. Nadat ook de politie had moeten ingrijpen, werd de vertoning van 17 uur geannuleerd en die van 19.45 uur afgelast. Gisteravond ging de voorstelling wel door, maar met de inzet van extra veiligheidspersoneel van Kinepolis.

"De film kan niet verboden worden, want dat zou censuur zijn. Ik doe een oproep de film te herprogrammeren en ben bereid om met de vertegenwoordigers van de Kinepolis-directie en de regisseur van de film te praten", zegt burgemeester Mayeur aan Belga. De film werd geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Volgens Mayeur kunnen er vragen gesteld worden bij de ontvangst van de toeschouwers in Kinepolis op de Heizel omdat het incident van woensdag geen geïsoleerd geval was.