Oppassen geblazen voor zware rukwinden

't Zal regenen, 't zal waaien: de weerkaarten zien er niet gunstig uit voor de komende uren. Aan de kust kunnen de rukwinden vanmiddag uithalen tot 100 kilometer per uur en ook in het binnenland zal de wind stevig blazen. Her en der kan er schade zijn, waarschuwt het KMI.
Archieffoto

"De wolkenbeelden worden gedomineerd door een stormdepressie die de Duitsers Frank noemen", legt weerman Frank Deboosere uit. "In de naweeën van Frank zit een buienlijn die in de loop van de namiddag van west naar oost trekt. Die buienlijn gaat gepaard met heel veel wind. Daar zullen we goed voor moeten uitkijken."

Tot 20 uur vanavond geldt er een waarschuwing, vooral voor de noordwestelijke landhelft van het land: felle buien en hevige rukwinden uit het westen tot zuidwesten. "Die kunnen hier en daar schade aanrichten. Er hangen nog veel herfstbladeren aan de bomen. Parkeer je auto maar niet onder een boom", luidt de waarschuwing.

Ook vannacht en morgen blijft de wind overigens krachtig waaien.