Paleis maakt drie nieuwe hofleveranciers bekend

Het paleis heeft aan de vooravond van Koningsdag bekendgemaakt dat er drie nieuwe hofleveranciers toegevoegd worden aan de lijst die al meer dan 100 bedrijven telde. Het gaat om de Ninoofse matrassenfabrikant Euro-Mousse, Horlogerie Ancienne (Brussel) en de chocolatier Pierre Marcolini.

Op 8 december ontvangen koning Filip en koningin Mathilde de nieuwe titularissen in het paleis.

De titel van hofleverancier wordt door de koning toegekend na onderzoek door en op advies van de intendant van de civiele lijst van de koning. Voorwaarden voor de intendant zijn, onder meer, dat de aanvrager al zeker vijf jaar voor de civiele lijst leveringen of prestaties moet uitvoeren, dat de maatschappelijke zetel zich in België moet bevinden en in België in het handelsregister zijn ingeschreven.

Het brevet wordt toegekend voor een hernieuwbare periode van vijf jaar.