Prins Laurent laat Koningsdag links liggen

Prins Laurent en zijn echtgenote prinses Claire zullen komende zondag niet aanwezig zijn op de plechtigheden rond Koningsdag. Een reden geeft het Koninklijk Paleis niet. Recent was er opnieuw controverse rond de dotatie van de prins.

Op 15 november houdt ons land traditioneel een feest ter ere van de koning. Dit jaar zal dat echter zonder prins Laurent zijn. Zowel bij het Te Deum in de Brusselse kathedraal als bij de burgerlijke ceremonie in het Parlement zal Laurent niet te zien zijn. Dat bevestigt paleiswoordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw aan onze redactie.

Een reden voor de opmerkelijke afwezigheid geeft het Koninklijk Paleis niet. De Bauw ontkent wel dat prins Laurent andere opdrachten van het Paleis weigert te aanvaarden en zo zijn broer koning Filip zou willen boycotten, wat sommige geruchten suggereren.

Onlangs ontstond opnieuw controverse rond de dotatie van Laurent. Gisteren diende de N-VA een wetsvoorstel in om de dotaties aan prins Laurent en prinses Astrid over een periode van vijf jaar laten uitdoven.