Producer "Top gear" dient dan toch klacht in tegen Jeremy Clarkson

Oison Tymon, de producer van "Top gear" die begin dit jaar klappen heeft gekregen van Jeremy Clarkson, heeft dan toch een klacht tegen de presentator ingediend. Dat meldt de BBC. Eerder had hij nog gezegd dat niet te zullen doen.

Afgelopen voorjaar belandde Clarkson in het oog van een mediastorm nadat bekend was geraakt dat hij producer Tymon van zijn programma "Top gear" enkele rake klappen had gegeven. In de nasleep besliste de BBC de populaire presentator de laan uit te sturen.

Tymon liet hierop weten geen klacht tegen Clarkson te zullen indienen. Nu blijkt dat hij dat wel heeft gedaan, zo weet de BBC. Rechtbankdocumenten tonen aan dat zowel Clarkson als de Britse openbare omroep vandaag een zitting achter gesloten deuren bij de arbeidsrechtbank in Londen heeft bijgewoond.

Concreet klaagt Tymon Clarkson aan voor discriminatie op basis van ras. Uit het onderzoek blijkt dat Tymon het slachtoffer is geworden van een "niet uitgelokte fysieke en verbale aanval".

Clarkson zelf werkt momenteel samen met Richard Hammond en James May, de twee andere voormalige presentatoren van "Top gear", aan een nieuw programma voor Amazon. Dat komt volgend jaar uit.