Stormloop op tickets voor de K3-tournee

De gezamenlijke tournee van de "oude" en de "nieuwe" K3-meisjes door Vlaanderen blijft verbazen. Zowat alle shows zijn uitverkocht en Studio 100 heeft daarom besloten nog eens drie extra concerten in te plannen. Als alle concerten uitverkopen komt de teller op 300.000 bezoekers te staan.

Door het succes van de K3-tournee plant Studio 100 drie extra concerten: twee in de Antwerpse Lotto Arena en een in de Ethias Arena in Hasselt. Als ook deze shows uitverkopen komt de teller op 300.000 bezoekers te staan. "Dit soort toestanden kan je eigenlijk alleen vergelijken met het begin van de Clouseau-hype in het Sportpaleis", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleisgroep.

In de Lotto Arena zijn al twintig shows uitverkocht en ook op de drie andere locaties (Ethias Arena in Hasselt, Kursaal Oostende en Flanders Expo in Gent) is het haast onmogelijk om nog aan tickets te geraken. "We moeten daar niet flauw over doen: "K3 zoekt K3" heeft daar natuurlijk alles mee te maken", zegt Van Esbroeck.

"De afscheidstournee die meteen ook de nieuwe K3 lanceert is uit zijn voegen gebarsten: in de Lotto Arena was het bijvoorbeeld de bedoeling om enkel het laatste weekend van de krokusvakantie shows te organiseren, maar nu beginnen we er al op donderdag aan en hebben we nog een extra weekend in januari gevonden. Het valt moeilijk in te schatten waar dit eindigt."

Afscheid nemen

Studio 100 verklaart het succes door de combinatie van de kleine fans en de meisjes van 16 jaar en ouder die "groot geworden zijn met de liedjes van Karen, Kristel en Josje en afscheid willen nemen van hun jeugd".

De tournee start op 28 november en eindigt op 17 april 2016. Vandaag werd ook de eerste single van het nieuwe K3 gelanceerd, "10.000 luchtballonnen".