"Houder Syrisch paspoort in Parijs passeerde langs Griekenland"

De houder van het Syrische paspoort dat op het dode lichaam van één van de terroristen van de aanslagen in Parijs is gevonden, heeft zich begin oktober op een Grieks eiland geregistreerd. Dat meldt de Griekse minister van Burgerbescherming Nikos Toskas. Het staat echter niet vast dat het paspoort ook écht bij de terrorist hoorde.

Na de bomaanslagen in de buurt van het Stade de France gisteravond in Parijs, zijn op de dode lichamen van twee zelfmoordterroristen een Syrisch en een Egyptisch paspoort gevonden.

Nu blijkt dat de houder van het Syrische paspoort enkele weken geleden op het Griekse eiland Leros is aangekomen en zich daar ook heeft geregistreerd. Dat gebeurde op 3 oktober, zo meldt minister Toskas. "Die registratie is gebeurd conform de Europese regels", zegt hij.

Echter: de Franse speurders kunnen op dit moment niet bevestigen of het paspoort in kwestie ook écht bij de terrorist hoorde. Evenmin is duidelijk welke weg de houder van het paspoort nadien heeft afgelegd.