"Karrewiet" brengt nieuws aanslagen op kindermaat

Ook "Karrewiet", het jeugdjournaal van VRT Nieuws, besteedt aandacht aan de tragische gebeurtenissen in Parijs en benadrukt dat er "geen reden is om bang te zijn" en "dat gelukkig niet alle moslims denken zoals de terroristen".
Markus Schreiber

"Karrewiet" brengt het nieuws op een voor kinderen toegankelijke manier. Zo wordt er kort uitgelegd wat "noodtoestand" betekent. 

"Karrewiet" benadrukt dat er "geen reden is om bang te zijn" en "dat gelukkig niet alle moslims denken zoals de terroristen". "Ook ons land houdt een extra oogje in het zeil", staat er op de site. "Aanslagen zoals deze zijn heel uitzonderlijk en de kans dat zoiets in ons land gebeurt, is heel klein".

Kinderen die geschrokken zijn, worden doorverwezen naar een pagina met tips, dingen die je moet onthouden als het nieuws je droevig of bang maakt. Eén van die tips is "door erover te praten, leer je het nieuws ook beter begrijpen. Vertel het tegen je juf of meester. Een klasgesprek kan helpen!" "Karrewiet" benadrukt ook dat "slecht nieuws wordt verteld omdat het "nieuws" is en dus bijna nooit gebeurt".