Alleen maar blije gezichten bij intocht van Sinterklaas

De aankomst van Sinterklaas in Antwerpen is volgens de politie probleemloos verlopen. Na de aanslagen in Parijs was er in overleg met het stadsbestuur beslist om extra agenten in te zetten. Er werd immers veel volk verwacht voor de intocht, maar er deden zich geen incidenten voor.
BELGA/WAEM

"Er was een grotere politieaanwezigheid dan andere jaren, maar volgens de aanwezigen vielen die extra agenten eigenlijk niet zo op. Dat was voor ons ook belangrijk, want we wilden het feest voor de kinderen niet verstoren. Alles is gelukkig probleemloos verlopen en er waren alleen maar blije gezichten te zien", zegt politiewoordvoeder Sven Lommaert.

Ook op andere grote evenementen die veel volk lokken, zoals bijvoorbeeld concerten, zal voortaan meer politie aanwezig zijn.

De verhoogde waakzaamheid gaat volgens Lommaert nog een tijdje aanhouden. "Als het nodig is, dan zullen de aanvragen die agenten hebben ingediend voor rustdagen worden ingetrokken."