Autobouwer VW schrapt voorlopig geen banen

Bij Volkswagen worden alleen banen geschrapt als de autoverkopen van het concern teruglopen en dat is op dit moment niet het geval. Dat zei de voorzitter van de ondernemingsraad van de Duitse autobouwer, Bernd Osterloh, zaterdag in de Süddeutsche Zeitung.

Bernd Osterloh heeft volgens de Süddeutsche Zeitung veel invloed binnen het in een groot emissieschandaal verzeild geraakte bedrijf.

Eerder deze week werd bekend dat de top van VW met vertegenwoordigers van het 600.000-koppig personeel, onder wie Osterloh, zou gaan praten over prioriteiten op het gebied van investeringen en mogelijke kostenbesparingen.

Wereldwijd zijn er meer dan elf miljoen auto's van Volkswagen uitgerust met software om emissiewaarden te manipuleren. De hele affaire kan VW duur komen te staan. De Britse bank Barclays heeft becijferd dat het concern op termijn mogelijk zowat 25 miljard euro moet neertellen voor boetes en andere kosten.