Brussel verhoogt de veiligheid op evenementen

In Brussel komen er de volgende dagen verscherpte veiligheidsmaatregelen op evenementen voor het grote publiek. Dat laat Burgemeester Yvan Mayeur (PS) weten in een reactie op de aanslagen in Parijs. Het publiek wordt onder meer opgeroepen geen zakken mee te nemen naar concerten of de match van de Rode Duivels tegen Spanje.

"We zijn geschokt door de aanslagen en de terreur in Parijs. De stad Brussel is solidair met de slachtoffers en alle Parijzenaars." Dat is de boodschap die burgemeester van Brussel Yvan Mayeur gisteravond nog stuurde naar zijn Parijse collega Anne Hidalgo.

In Brussel komen er ondertussen specifieke maatregelen van verhoogde veiligheid voor publieksevenementen. Concreet gaat het om meer controles en fouilleringen. Brussel vraagt de hulp van de burgers in deze situatie en roept hen op zich lichter te maken voor deze evenementen door geen zakken, rugzakken of voorwerpen die veel ruimte innemen te dragen. De stad verwijst naar de concerten van zaterdagavond in Paleis 12 en de AB, en de wedstrijd van de Rode Duivels dinsdag in het Koning Boudewijnstadion.