Eagles of Death Metal reist terug naar VS

De Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal heeft zijn Europese tournee geannuleerd na de aanslagen in Parijs. Bij het optreden van de groep zijn vrijdagavond tachtig toeschouwers om het leven gebracht door vier terroristen. De groepsleden bleven ongedeerd, maar er is nog geen duidelijkheid over het lot van de entourage van de band.

De Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal heeft zijn Europese tournee geannuleerd na de aanslagen in Parijs. Tijdens het concert van de band in  Bataclan zijn vier terroristen de concertzaal binnengedrongen. Ze openden het vuur op de toeschouwers en zeker tachtig mensen kwamen om het leven.

De bandleden van Eagles of Death Metal raakten niet gewond. Er zouden enkele mensen uit de entourage van de band gewond of overleden zijn. Daarover is er nog geen duidelijkheid.

De groep heeft beslist om zijn Europese tournee af te breken en terug te reizen naar de VS. Eagles of Death Metal zou vanavond optreden in Rijsel en morgen stond een concert in het Koninklijk Circus in Brussel gepland.

Eagles of Death Metal is een graag geziene gast op de Europese podia. De groep rond zanger en gitarist Jesse Hughes stond al verschillende keren op het podium in België, onder meer op Rock Werchter.

De Amerikaanse rockgroep Deftones heeft ook beslist om terug naar de VS te reizen. Deftones had tot en met maandag drie concerten gepland in Bataclan in Parijs, maar die concerten zijn geannuleerd.