TGV ontspoort tijdens testrit, zeker 10 mensen komen om

In de buurt van Straatsburg is een hogesnelheidstrein ontspoord tijdens een test op de nieuwe hogesnelheidslijn ten noorden van de Franse stad. De trein vatte vuur en minstens tien mensen zijn om het leven gekomen. Dat bevestigt de prefectuur. Er zouden ook zeven gewonden zijn gevallen.

De trein is ontspoord in Eckwersheim in de buurt van Straatsburg. Het gaat om een TGV die een testrit maakte.

Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zou de trein zijn ontspoord door overdreven snelheid. 49 technici waren aan boord van de trein. Volgens de lokale overheid zijn daarbij zeker tien doden gevallen.

De treinstellen belandden gedeeltelijk in een kanaal. Duikers van de gendarmerie zijn naar de plaats van het ongeval gestuurd.

De lijn die werd getest, moet in de lente van 2016 openen voor het verkeer.