Touroperators: geen aanwijzingen van Belgische slachtoffers van aanslagen

Touroperators Thomas Cook en Jetair hebben op dit moment geen aanwijzingen dat Belgische toeristen in de aanslagen in Parijs zijn betrokken. Met het merendeel van hun klanten die zich in de Franse hoofdstad bevinden, hebben ze inmiddels contact gehad.

Thomas Cook heeft momenteel een zestigtal klanten in Parijs. "Voor zover we weten, raakte niemand betrokken in de aanslagen. We zijn momenteel bezig met onze klanten in Parijs te contacteren, dat is onze prioriteit", aldus Koen van den Bosch, woordvoerder van Thomas Cook.

Klanten van Thomas Cook die een reis naar Frankrijk hebben geboekt, kunnen deze kosteloos omboeken of hun vakantie terugbetaald krijgen.

Jetair heeft 78 klanten in Parijs en nog eens 18 in het ruimere Île-de-France. In Disneyland Parijs heeft Jetair momenteel 266 Belgische toeristen. Jetair heeft met nagenoeg alle klanten in Parijs contact gehad.

Ook Jetair-klanten kunnen hun reis naar Parijs kosteloos omboeken of annuleren met de volledige terugbetaling van de reissom.

Reizigers die zich momenteel in Parijs of Disneyland Parijs bevinden en er de voorkeur aan geven om hun verblijf af te breken, kunnen dit doen met terugbetaling van de niet genoten nachten en/of diensten. Hoeveel mensen daar de voorkeur aan geven is voorlopig nog onduidelijk. Mogelijk zullen vooral toeristen in Disneyland Parijs hiervoor kiezen, aangezien de twee parken zaterdag alvast gesloten blijven.