U2 en Foo Fighters annuleren concerten na terreur

Verschillende artiesten hebben hun concerten in Europa geannuleerd na de dodelijke aanslagen in Parijs. U2 schrapt zijn twee concerten in Bercy en Foo Fighters annuleert tournee. Motorhead en Years & Years annuleren hun optredens ook. Eagles of Death Metal kondigde eerder al aan dat de band terugreist naar de VS.
Sven Michiels - Photography

Heel wat artiesten hebben hun optredens in Parijs en bij uitbreiding in Europa geannuleerd na de bloedige aanslagen in Parijs. De meeste slachtoffers vielen in de concertzaal Bataclan in Parijs, waar de Amerikaanse band Eagles of Death Metal optrad. Er vielen 89 doden. Een van de slachtoffers was een crewlid van Eagles of Death Metal.

Eagles of Death Metal kondigde zaterdagmiddag aan dat de band terug naar de VS reist. U2 meldt dat de twee optredens in de Accor Hotels Arena in Bercy van dit weekend niet doorgaan. Bono en co waren gisteren al in Parijs aangekomen en zijn te aangeslagen om op te treden.

Ook Motorhead en Years & Years hebben beslist om niet op te teden in Parijs. "Vanwege de ernstige situatie die onze broeders en zusters in Parijs meemaken, moeten wij ons optreden naar januari verschuiven", meldt Motorhead op zijn Facebookpagina.

Foo Fighters annuleert volledige Europese tournee

Ook Foo Fighters heeft aangekondigd af te zien van de overige concerten van de geplande Europese tournee. De groep had nog optredens gepland in Turijn, Parijs, Lyon en Barcelona. Alle optredens worden geschrapt.

"Met pijn in het hart zijn we verplicht onze tournee te annuleren. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen die getroffen is door deze tragedie", meldt de band van Dave Grohl.

Balthazar niet naar Bordeaux

De Belgische groep Balthazar heeft zijn concert in Bordeaux van vanavond geannuleerd en in de AB in Brussel wordt het concert van de Franse zangeres Louane van zondag geschrapt.

Verschillende andere concerten gaan door zoals gepland. Zo zullen Chvrches en Bazart dit weekend optreden in de AB en is er vanavond ook een optreden van Simple Minds in Vorst Nationaal.