Verwarring over mogelijke handlangers in Parijs

Bij de terreuraanslagen in Parijs zijn acht terroristen gedood. Volgens het hoofd van de politie zouden daarmee alle terroristen gedood zijn. Maar de procureur van Parijs blijft voorzichtiger en zegt dat er rekening moet gehouden worden met het feit dat er misschien nog handlangers zouden kunnen rondlopen.

Van de acht dode terroristen, bliezen zeven zichzelf op bij zelfmoordaanslagen. Het gaat onder meer om drie terroristen die 1.500 concertgangers gegijzeld hielden in de concertzaal Bataclan. Een vierde gijzelnemer daar werd gedood door de politie voordat hij zijn bommengordel tot ontploffing kon brengen.

De Franse autoriteiten hebben mensen opgeroepen om binnen te blijven onder meer omdat nog niet helemaal duidelijk is of alle daders en eventuele handlangers wel uitgeschakeld zijn. Die oproep wordt goed opgevolgd.

"Op straat zijn nauwelijks mensen te zien, wel heel veel politie", zegt VRT-journalist Jeroen Reygaert ter plaatse. "Je kan geen kant uitkijken of je ziet wel ergens zwaailichten en zowat het enige wat je op dit moment in Parijs hoort, zijn sirenes af en toe."