Wereld en internet kleuren "bleu blanc rouge"

De Verenigde Staten tonen zich solidair met hun getroffen bondgenoten in Parijs. Op verschillende symbolische gebouwen wordt de Franse driekleur geprojecteerd. Ook in andere landen zijn er soortgelijke acties. Op sociale media staat het bol van steunbetuigingen.

De grootste symboliek komt uit New York, de stad die op 11 september 2001 werd getroffen door een drieste aanslag. De antenne van het WTC-gebouw kleurt er blauw-wit-rood. "Uit solidariteit" met het Franse volk, liet de gouverneur weten.

De komende dagen blijft het WTC in New York gehuld in de Franse driekleur. Het Empire State Building doofde dan weer de lichten, ondergedompeld in het donker uit medeleven met de slachtoffers in Parijs.

Ook buurland Canada, onder meer in de stad Toronto, toont zich solidair met Frankrijk.

"Pray for Paris"

Op sociale media barstten in de loop van de avond en nacht spontaan heel wat solidariteitsbetuigingen los.

De Franse grafisch ontwerper Jean Julien ontwierp een symbool, onder de noemer "Peace for Paris". Het werd tienduizenden keer gedeeld op verschillende sociale netwerken, onder de noemer "Pray for Paris".

De sociaalnetwerksite Facebook lanceerde dan weer de mogelijkheid voor gebruikers die in Parijs verblijven, om aan te geven dat ze veilig waren. Zodat vrienden en familie wisten dat alles in orde was.