Duitsland versterkt veiligheid van vluchtelingencentra

Duitsland neemt maatregelen om de veiligheid te vergroten in en rond de opvangcentra voor vluchtelingen na de aanslagen in Parijs. Het is de bedoeling om aanslagen van extreemrechtse groeperingen te voorkomen. Dat is uit officiële bron vernomen.
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière en zijn collega's van de deelstaten zegden dat de veiligheid in de vluchtelingencentra moet worden aangepast aan "de behoeften van het ogenblik".

De controles van de federale politie aan de grens met Frankrijk zijn al opgevoerd. De deelstaten beveiligen gevoelige infrastructuur op hun grondgebied.

De Maizière had gisteren al gezegd dat hij zich zorgen maakte voor geweld, georkestreerd door rechtse radicalen na de aanslagen in Parijs die 129 slachtoffers maakten. Hij waarschuwde er ook voor om niet al te snel verbanden te leggen tussen de terreuraanslagen in Parijs en de vluchtelingencrisis in Europa.

Er zijn de laatste maanden herhaaldelijk manifestaties met geweld en brandstichtingen geweest bij vluchtelingencentra in Duitsland. Het land verwacht een miljoen asielzoekers in 2015.