Nog vijf mensen vermist na ontsporen TGV

Na het zware ongeval met een hogesnelheidstrein (TGV) gisteren in de Elzas, in het oosten van Frankrijk, zijn nog vijf mensen vermist. De trein ontspoorde tijdens een testrit en tien mensen kwamen om. Tientallen anderen raakten gewond. Er zaten ook enkele kinderen in de trein.

De precieze oorzaak van het ongeval aan een brug in Eckwerscheim, blijft nog onduidelijk. De autoriteiten gaan uit van een te hoge snelheid. De trein ontspoorde, enkele treinstellen kwamen in het Marne-Rijnkanaal terecht. Tien mensen overleefden de crash niet. Twaalf inzittenden raakten zwaargewond, 22 licht. er zaten ook "enkele kinderen" in de trein, iets wat niet toegelaten is tijdens een testrit. De woordvoerder van de SNCF wist niet of er kinderen onder de slachtoffers zijn. "Het onderzoek moet uitwijzen hoeveel mensen aanwezig waren in de trein, maar dat niet mochten."

De hogesnelheidslijn zou normaal in de lente van volgend jaar in gebruik worden genomen. De reistijd tussen Parijs en Straatsburg zou daarmee zakken tot 1 uur 50 minuten, tegen 2 uur 20 minuten vandaag.