Slachtoffers komen uit alle hoeken van de wereld

Twee dagen na de aanslagen in Parijs raken er stilaan meer details bekend over de identiteit van de slachtoffers. Het gaat om mensen van diverse nationaliteiten, uiteraard ook veel Fransen en er zijn verschillende mensen uit de muziekwereld bij. Er zijn intussen 103 lichamen geïdentificeerd. De komende uren zouden de andere lichamen geïdentificeerd moeten worden.
Nick Alexander, merchandising manager van Eagles of Death Metal.
 • Bij de slachtoffers zijn drie Belgen, onder wie een koppel uit Luik van Turkse origine, Milko Jozic en Elif Dogan (foto hieronder). Enkele maanden geleden verhuisden ze voor hun werk naar Parijs, ze woonden er in een flat naast concertzaal Bataclan. Het derde slachtoffer, een man, heeft de Belgisch-Franse nationaliteit.
 • Ook twee Algerijnen kwamen om: een vrouw van 40 en een man van 29.
   
 • Al zeker 1 Brit is overleden, het gaat om Nick Alexander (foto bovenaan), de merchandising manager van Eagles of Death Metal die tijdens het concert aanwezig was in zaal Bataclan.
   
 • 1 Chileense man en een Chileense vrouw, de nicht van de Chileense ambassadeur in Mexico, zijn overleden.
   
 • Ook twee Mexicaanse vrouwen stierven in Parijs, een van hen heeft de Mexicaans-Amerikaanse nationaliteit.
   
 • 1 Marokkaan overleed.
   
 • Twee Portugezen overleefden de aanslagen niet. Een 63-jarige man zou overleden zijn in de buurt van het Stade de France. Het tweede slachtoffer, met de Frans-Portugese nationaliteit en geboren in 1980, werd gedood in de Bataclan.
   
 • Ook twee Roemenen zijn gestorven.
   
 • De 29-jarige Spaanse ingenieur Alberto Gonzalez Garrido werd gedood tijdens het concert in Bataclan.
   
 • 1 Zweed werd gedood.
   
 • Twee Tunesische zussen, die de verjaardag van een vriendin aan het vieren waren in Parijs, werden vermoord.
   
 • De 23-jarige Amerikaanse Nohemi Gonzalez, een studente uit Californië, werd gedood bij de aanval op Le Petit Cambodge waar ze samen met een andere Amerikaanse studente aan het eten was. Ze heeft ook de Mexicaanse nationaliteit en is dus mogelijk de tweede vrouw die door de Mexicaanse overheid geïdentificeerd is.
   
 • Bij de Franse slachtoffers waren onder meer Guillaume B. Decherf (foto onder), een 43-jarige muziekjournalist bij Les Inrockuptibles en Thomas Ayad (34), international product manager bij Mercury Records, een afdeling van Universal Music France. Ook Marie en Manu, twee medewerkers van Universal van wie de achternamen niet vrijgegeven zijn, zijn bij de slachtoffers. Valentin Ribet (26), advocaat, stierf ook in Bataclan. Matthieu Hoche (28), technicus voor France24, stierf ook tijdens het concert. Ook Asta Diakité, de nicht van de Franse voetballer Lassana Diarra overleefde de aanslagen niet. Diarra stond op het tijdstip van de feiten op het veld in het Stade de France voor de match tegen Duitsland. Djamila Houd stierf voor een café in de Rue de Charonne, ze werkte voor het modehuis Isabel Marant.

Deze lijst met slachtoffers is nog onvolledig. Daarnaast zijn er ook nog gewonden van verschillende nationaliteiten. Er zijn zeker 129 doden en 352 gewonden, van wie er 99 slecht aan toe zijn. De kans dat de dodentol van de aanslagen nog oploopt, is dus reëel.