Weer dodelijk vluchtmisdrijf in Vilvoorde

In Vilvoorde was er gisteren opnieuw een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Het slachtoffer is een 30-jarige vrouw uit Kortenberg. De dader, een 20-jarige man uit Vilvoorde, werd opgepakt toen hij terugkeerde naar de Kluitingstraat waar de aanrijding gebeurde. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde gemeld.

De jongeman, drager van een voorlopig rijbewijs, reed met zijn wagen een bromfietsster aan en nam nadien de vlucht. Hij parkeerde zijn voertuig thuis en ging nadien opnieuw ter plaatse. Daar werd hij onderschept door de politie. Op het ogenblik van de feiten reed hij zonder verplichte begeleider en zonder L-kenteken. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed.

De alcohol- en drugtest van de bestuurder waren negatief. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft zijn rijbewijs ingetrokken en een verkeersdeskundige aangesteld. Volgens de eerste vaststellingen reed de jongeman 60 tot 65 kilometer per uur, waar maar 50 is toegestaan. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket, dat hem voor de onderzoeksrechter heeft voorgeleid wegens onopzettelijke doding met vluchtmisdrijf.