"Ontsnapt via een dakraam uit Bataclan"

De Vlaamse Nicole heeft op Studio Brussel getuigd over hoe ze de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs heeft overleefd. "We stonden gelukkig op het balkon van de eerste verdieping en zijn via een dakraam ontsnapt. Een vriendelijke Parijzenaar heeft ons samen met ongeveer 50 anderen opgevangen in zijn appartement", meldt de vrouw in "Met Vincent door de avondspits". Het personeel van Bataclan heeft vanmiddag voor het eerst gereageerd op de aanslagen in Parijs.

Bij de aanslag in concertzaal Bataclan zijn 89 mensen om het leven gekomen. De Vlaamse Nicole was samen met haar Franse man aanwezig tijdens het concert van Eagles of Death Metal.

“We stonden gelukkig op het balkon op de eerste verdieping. We hebben de terroristen niet zien binnenkomen, want de ingang van de Bataclan is onder het balkon. Op het moment dat die mannen begonnen te schieten, wisten we niet wat er aan de hand was", zegt Nicole in "Met Vincent door de avondspits".

"Eerst dachten we dat het om vuurwerk ging. Pas toen de band van het podium vluchtte wisten we dat er iets niet in orde is. We hebben ons eerst verstopt tussen de klapstoeltjes. We zijn naar een deur gevlucht met een gang die uitkwam op een dakraam. Daarna hebben drie mannen een dakraam geforceerd en hebben ze de mensen één voor één op het dak geholpen. We schuilden met vijftig mensen in een appartement."

In dat appartement heeft Nicole samen met de anderen twee tot drie uur lang bang moeten wachten tot de militaire politie hen kwam ontzetten. "Even daarvoor waren er enkele grote explosies, vermoedelijk de terroristen die zichzelf om het leven brachten", klinkt het.

De vrouw is nog steeds onder de indruk van wat ze heeft meegemaakt. "Ik denk vooral aan de ouders van de slachtoffers. Ik ben al eind in de veertig, maar stel dat onze zoon was meegegaan, die zou vooraan hebben gestaan", besluit Nicole.

"Geen woorden om onze rouw uit te drukken"

Het personeel van concertzaal Bataclan heeft voor het eerst gereageerd op de bloedige aanslag in de zaal afgelopen vrijdag. "Er bestaan geen woorden om de omvang van onze rouw uit te drukken", klinkt het in een boodschap op Twitter.

"We begrijpen dat er veel mensen zijn die de zaal willen bezoeken om het trauma te verwerken, maar dat mag nog niet omdat er nog onderzoekswerk is in de concertzaal."

Bij de aanslag in Bataclan zijn 89 mensen om het leven gekomen.
 

Meest gelezen